Categorieën
Nieuws

Pasen 2020 = Knocked down

Pasen is een familiefeest, waarbij de eitjes zijn verstopt in de tuin tussen de uitkomende knopjes van de viooltjes en de krokusjes. Pasen is samen ontbijten, brunchen, lunchen en dineren. Pasen is een overvolle gedekte tafel die het gevoel van de beginnende Lente weergeeft. PASEN = SAMEN

Maar Pasen 2020 ziet er heel anders uit: Pasen 2020 is in quarantaine. Pasen 2020 is knocked down door het Corona-virus. Corona heeft een dikke streep getrokken door onze familiaire activiteiten rondom Pasen. Geen bezoek aan onze oudjes in de verpleeg- zorgklinieken. Geen gezamenlijke borrels met vrienden en familie. Nee: iedereen is geadviseerd om binnen te blijven.

Wat nu? Want het zonnetje en de oplopende temperaturen vrágen om die barbecue aan te steken. Om die telefoon te pakken en je vrienden te appen om een glas wijn in de net Lente-klaargemaakte tuin te komen doen, om de fiets te pakken en het Heuvelland in te gaan om vervolgens ergens op een terrasje te belanden… Nee Pasen is in quarantaine. Pasen 2020 is knocked down door het Corona-virus.

De Sunny side van dit hele Corona-virus is dat je wel meer de gezelligheid thuis gaat waarderen. We leven allemaal in een snelle wereld: een wereld van hard en veel werken, een wereld van kinderopvang, een wereld van uiteten. Dit kan nu niet en gaat waarschijnlijk nog even duren. Dus moeten we het thuis leuk maken met zijn allen.

En iedereen doet dit op zijn eigen manier. Maar wat heel mooi is is dat heel veel mensen dit doen met de producten van de lokale ondernemer. Of dat nou de lekkernijen van Le Salonard zijn, of de hoge kwaliteit vleeswaren van Slagerij Franssen, de ambachtelijk gemaakte jams en chutneys van Adriaan, wijn van onze Limburgse wijnboeren… Het maakt niet uit. Wat uitmaakt is dat wij als lokale ondernemers dit enorm waarderen. Bedankt!

Categorieën
Recept

Zwitserse Kaasfondue

In deze tijden is het wellicht leuk om weer eens samen een kaasfondue te organiseren. Lekker voor de kinderen en voor de ouders makkelijk te maken.

Wij zorgen voor de kaas, stokbrood en een heerlijke fles wijn!

En om het jullie makkelijk te maken mijn favourite recept uit Zwitserland. Werkt altijd!

Bereidingstijd: 30 min.
Ingredienten van een Savoyarde voor 6 personen
600 gr van 3 soorten kaas: 1/3 Comte, 1/3 Gruyere, 1/3 Emmentaler
1 teentje knoflook, 1 eetl Maizena of 2 eetl. bloem, 3 dl droge witte wijn, zout, peper en nootmuskaat. 4 theel. kirsch en natuurlijk stokbrood!

  1. Meng de kaas met de bloem
  2. Snijd het teentje knoflook doormidden en smeer daar de pan mee in ( we gaan 2 pannen doen, pan voor pan, niet twee tegelijkertijd!)
  3. Giet de helft van de wijn in de pan (de Caquelon) en breng het net aan de kook
  4. Strooi nu rustig steeds de helft van de kaas in de wijn, beetje voor beetje, roeren, toevoegen, roeren, toevoegen, etc. zodat de wijn niet koud (!!!) wordt. Pas op het einde bindmiddel toevoegen als de kaas te dun blijft. Bindmiddel maakt je door de bloem te mixen met wat kirsch
  5. Maak het af met peper, nootmuskaat en kirsch.
  6. Zet de fondue op een fonduekomfoor en zorg dat het zo warm blijft dat het zo nu en dan bubbelt. De kaas moeten lachen zoals de Zwitsers zeggen (le fromage doit sourire!)
  7. Wanneer de eerste pan klaar is – op naar de tweede!

Succes en smakelijk eten!

ook gezellig met zijn tweeën

Categorieën
Nieuws

Corona Update

Beste klant,

Wij stellen uw gezondheid, welzijn en veiligheid te allen tijde voorop!

Ook Le Salonard zal in deze tijd van Corona haar maatregelen treffen om de gezondheid en veiligheid van de klanten en ons personeel in acht te nemen.

Wij zullen er uiteraard alles aan doen om aan uw wensen te blijven voldoen.

Om uw gezondheid te beschermen hebben wij de volgende maatregelen getroffen:

  1. Wij verpakken de broden in de winkel nu in plastic zakken om zoveel mogelijk handcontact te vermijden.
  2. Wij vragen u met klem niet met meer dan 3 personen tegelijk in de winkel te staan. Wacht u even buiten om al te nauw contact te vermijden
  3. Bij binnenkomst staat een pompje desinfecterende zeep. Was hier uw handen even mee.
  4. Wij verzoeken u in deze periode zoveel mogelijk contactloos te betalen.

De winkel zal haar openingstijden gaan inkorten, maar wij blijven 100% tot uw dienst.

Hoe gaan wij dit doen?

  1. Wij gaan werken op basis van bestellingen.
  2. Als u uw bestelling plaatst voor 17u, kunt u deze de dag erna afhalen tussen 9u en 13u of tussen 17u en 19u. De winkel is gesloten tussen 13u en 17u.
  3. Bezorgen doen wij tussen 13u en 17u.

We willen u vriendelijk doch met klem verzoeken zoveel mogelijk zelf uw bestelling op te halen als dat mogelijk is. Dit omdat we graag vooral aan de kwetsbare groepen bezorgen die grotere risico’s lopen op besmetting. Wij vragen u hiervoor uw begrip.

Hoe plaatst u uw bestelling?

Bestellen doet u via een sms of appje naar 06-50 74 16 62 voor 17u. (afhalen dag erna)

Bezorgen is gratis vanaf een besteding van €15,- in Maastricht.

Onze broden laten zich makkelijk invriezen.

U kunt uw eigen pakket samenstellen. Brood, kaas, wijn, patisserie? Het kan er allemaal in.

In deze tijd van sociale isolatie kun je de avonden thuis opleuken met lekkere kaasjes, een flesje wijn, brood en charcuterie. Ook onze huisgemaakte truffelmayonaise of andere dipjes staan klaar om je borrelplank aan te vullen.

NIEUWE OPENINGSTIJDEN SALONARD MAASTRICHT

(Maastrichter Heidenstraat 2a)

Dinsdag t/m zaterdag: 9u – 13u & 17u – 19u.

Zon- en maandag gesloten.