Over ons

Le Salonard: Een delicatessenzaak met Passie!

Ongeveer 20 jaar geleden begon ik, naast mijn reguliere baan in de financiële wereld, op een zaterdag bij Le Salonard: een idyllisch piepklein winkeltje in het centrum van Maastricht, waar ambachtelijke broden de hoofdtoon voerden op de planken in het raam. Ik was gelijk verliefd. Ik werd ingewerkt door een superleuke gepassioneerde dame, Hannie. Later werd naar haar het Walnut-Honey brood vernoemd (nu nog steeds verkrijgbaar). Haar enthousiasme en klantvriendelijkheid deed het bloed door mijn aderen kloppen: Dit wilde ik. Weg uit het kantoorleven en iets doen met Pure Passie. En dat had ik gevonden. Door de jaren heen hielp ik de winkel naar een hoger niveau te brengen. Voor velen was ik het gezicht van de zaak en her heerste een doorlopende drukte en gezelligheid. Het assortiment werd hier en daar beetje bij beetje uitgebreid met meer kazen, wijnen, producten uit eigen keuken en ik flaneerde maar met het grootste plezier door de zaak met Franse chansons op de achtergrond. Ik deed wat meer ervaring op in andere horeca-zaken, bracht er wijn en brood aan de man en voelde me als een vis in het water. Dit heeft mij gebracht tot september 2018: Ik werd trotse eigenaar van Le Salonard in de Maastrichter Heidestraat. De vorige eigenaar wilde het graag verkopen en bood mij deze unieke kans aan. En die heb ik met beide handen gretig aangenomen. Dit is het begin van Le Salonard 2.0: Le Salonardshop.