Le Salonard Maastricht

Bezoek ons in onze gezellige winkel in de Maastrichter Heidenstraat 2A in Maastricht en laat je onderdompelen in franse sferen en al het lekkers dat er te krijgen is. Voor elk wat wils: van ambachtelijk gebakken zuurdesembrood tot huisgemaakt gebak, lèk-vinger-lèk-doum- belegde broodjes, onze super tosti, de vegan lekkernijen en onze wekelijkse specialiteiten.

REGULIERE OPENINGSTIJDEN LE SALONARD JEKERKWARTIER MAASTRICHT

Dinsdag t/m Zaterdag: 9u – 17u

Bestellen: Daar het op vrijdag en zaterdag druk is en wij vanwege Covid-19 helaas maar 2 mensen binnen in de winkel kunnen en mogen helpen, bieden wij de service dat als u uw brood, kaas en andere dingen bestelt en u betaalt per tikkie dan hoeft u niet te wachten buiten in de rij (in weer en wind). Uw bestelling ligt dan klaar in het pand naast de winkel op nr. 2 op uw naam. Ga lekker naar binnen en pak uw boodschappen.

Hoe plaatst u uw bestelling?

  • Bestellen doet u via een sms of appje naar 06-50 74 16 62 voor 17u. (afhalen dag erna)
  • Wilt u weten wat we nog allemaal hebben dan hebben we ook een bestellijst: Hier vindt u onze bestellijst. Deze stuurt u naar bestel@lesalonardshop.nl.  
  • Bezorgen doen we ook graag voor u. Vanaf een besteding van €25,- is dit binnen Maastricht gratis.
  • Onze broden laten zich makkelijk invriezen dus aarzel niet als u meerdere broden in 1 keer wilt bestellen.
  • U kunt uw eigen pakket samenstellen. Brood, kaas, wijn, patisserie? Het kan er allemaal in.

In deze tijd van sociale isolatie kun je de avonden thuis opleuken met lekkere kaasjes, een mooie fles wijn, vers brood en charcuterie. Ook onze huisgemaakte truffel-mayonaise of andere dipjes staan klaar om je borrelplank aan te vullen! Laat u adviseren voor de beste combinaties.

Wij adviseren u graag!

En geef af en toe iemand een kado! Wij maken super mooie ontbijt-lunch- en borrelpakketten op maat voor u! Deze brengen we ook liefdevol aan de deur.

Monique, Andor, Lydia, Max & Bibi

SOEP IS ALTIJD GOED (EN LEKKER MAKKELIJK:))

Wij maken onze soepen allemaal zelf! En naar gelang de vraag kan het zijn dat we niet elke week een andere soep hebben. Je kunt de soep lekker warm take away meenemen met heerlijk brood erbij of je neemt je emmertje soep mee en verwant het thuis.

Deze week: Aspergesoep. De lente hangt in de lucht en de asperges komen de grond uit.

ELKE WEEK VERSE VIS!

Slibtongetjes: voor het eten van sliptong hoef je niet per se de deur uit. Deze vis is heel eenvoudig zelf te bereiden! Je bent snel klaar én met restaurantkwaliteit. Dat wordt smullen!

Sliptongen zijn zeetongen die niet ouder zijn dan 3 tot 4 jaar. Een sliptong weegt gemiddeld 250 gram, van deze 250 gram is ongeveer 40 procent visfilet.

Sliptong bakken in boter, is een van de meest populaire manieren om sliptong te bereiden. Het klassieke plaatje van een mooie goudbruine tong is dan ook het resultaat van de vis bakken in de pan. Je kunt dit met of zonder bloem doen. Houd je van een goudbruin korstje? Doe dan een klein beetje bloem op de vis. Voordat je de bloem aanbrengt, breng je de tong op smaak met een klein beetje zout en peper. Ga je zelf sliptong in de boter bereiden, volg dan de volgende stappen

  • Dep de vis af met een doek of keukenpapier, zodat deze helemaal droog is.
  • Voeg de boter toe aan de pan.
  • Laat de boter langzaam opwarmen en doe de vis in de pan. De boter hoeft niet loeiheet te zijn, want dan wordt de vis niet gelijkmatig gebakken.
  • Bak de sliptong 2 tot 3 minuten aan beide zijdes voor een optimaal resultaat.

Wijn Tip: We hebben een hele mooie wijn hierbij uitgezocht. Deze bereiding heeft een vette wijn nodig: een vette chardonnay. En die hebben we: Chardonnay van Babylonstoren. Afkomstig van de Simonsberg, gelegen tussen de wijnbouwgebieden Franschhoek, Stellenbosch, Paarl en de West-Kaap. Hier kenmerkt de bodem zich door leisteen en graniet. De wijn heeft een opvoeding gekregen van 12 maanden in Franse eiken vaten, waarvan 50% nieuwe vaten. Doordat de wijn vier maanden op de gistcellen heeft gelegen en er bâtonnage is toegepast (doorroeren van de gistcellen), krijgt de wijn extra complexiteit en diepgang. Bourgondische neus van kweepeer, limoen en vanille, evenals een vleugje noten. In de mond zacht en elegant met citrusvruchten, vanille en iets nootachtigs. Minerale toetsen in de lange verfrissende afdronk.

Slibtongetjes: € 1,99 p/100 gr
Zalmfilet op de huid: € 3,25 p/100 gr
Gerookte zalm (gesneden): € 3,50 p/100 gr
Tonijn sashimi: € 4,99 p/100 gr
Coquilles Saint-Jacques: € 2,75 p/stuk Hollandse nieuwe: € 1,95 per stuk

En uiteraard ook weer onze voortreffelijke oesters:

De Oysri Dungarvan nr. 2

Per stuk: € 2,75
Per 6: € 14,50 Per 9: € 21,50
Per 12: € 27,50
Per 18: € 40,-

Uiteraard steken we ze graag voor u open. Laat dit even weten bij uw bestelling.

Bestel je vóór donderdag 21 uur dan profiteer je van 10% korting! Geef ons het gewicht in gram per filet door en hoeveel filets je wilt hebben, dan zorgen wij dat het klaarligt in onze winkel.

Bestellen via sms of whatsapp: 06-50 74 16 62.